Fag på Herning Gymnasium

Obligatoriske fag

Gymnasiet rummer en række obligatoriske fag, som alle elever skal have. Dog er kun et kunstnerisk og et andet fremmedsprog obligatorisk. Fagets niveau er afhængig af den studieretning, du vælger.

Fag på tværs

Når du starter på gymnasiet, vil du kende til de fleste fag. Men du møder også to forløb, som er helt nye for dig:

Almen sprogforståelse udgør som del af grundforløbet en fælles basis for det sproglige arbejde i alle fag i det almene gymnasium.

Grundforløbet omfatter bl.a. ”naturvidenskabeligt grundforløb”, der giver forståelse af naturvidenskabelig tankegang og metode

Almen sprogforståelse giver dig indsigt i arbejdet med sprog, både i dansk og i fremmedsprog. I dette forløb er der både en almen del og en latindel. Du lærer om, hvordan sprogene er i familie med hinanden, og du får en større forståelse af, hvad man bruger sprog til. Du bliver også rigtig god til grammatik.

Naturvidenskabeligt grundforløb giver dig på tværs af de enkelte naturvidenskabelige fag (matematik, fysik, kemi, naturgeografi, biologi) forståelse af naturvidenskabelig tankegang og arbejdsmetoder. Du kan fx lære om den nye brintteknologi og om den globale opvarmning.

Søg efter en side