Bygningerne - et historisk tilbageblik

Herning Gymnasium har langt fra altid set ud, som vi kender det i dag. Da gymnasiet blev grundlagt for nu 100 år siden, var det under trange og utilfredsstillende kår som en del af den daværende mellem- og realskole i Bethaniagade.

Dengang havde børn og unges skolegang ikke den samme høje prioritet, som det har i dag, og kommunen ønskede derfor at starte et gymnasium med så få udgifter som muligt. Det blev der heldigvis lavet om på, da Herning Gymnasium først var blevet en etableret del af byen.

I slutningen af 1930’erne startede derfor planlægningen af en ny og større gymnasiebygning. Det var en svær periode, hvor der hurtigt blev fokus på alt andet end skoleudvidelser, for med udbruddet af Anden Verdenskrig og den efterfølgende varemangel overalt i landet, skulle der gå næsten 30 år, før bygningen stod klar til indvielse i 1952.

Det smukke og nøje gennemtænkte kvalitetsbyggeri på Nørregade skabte dog stor opmærksomhed, da først det stod færdigt. Bygningen blev beundret for sin gennemførte stil og finpudsede detaljer. I dag har Parkskolen til huse i bygningen, som stadig har den ikoniske, forgyldte figur af Ikaros på aulaens blå endevæg.

Et stigende elevtal gjorde det nødvendigt for Herning Gymnasium at udvide, og derfor flyttede det i 1972 til sin nuværende adresse på H.P. Hansens Vej. Et moderne og funktionelt fagklassegymnasium, der kunne rumme den stadigt voksende strøm af elever.

I årene 2005-2007 gennemgik bygningen en væsentlig udvidelse og modernisering af Ringkjøbing Amt. Det viste sig dog, at der var brug for endnu mere plads, og derfor blev gymnasiet nok en gang udvidet i 2013-2014. Denne gang med skolen selv som bygherre, efter det i 2007 overgik til offentligt selveje under staten.

Det er sådan, vi kender gymnasiet i dag. Med et bygningsareal på 21.300 m3 og 77 flotte undervisningslokaler, som hver eneste dag giver undervisning, elever og ansatte de optimale rammer at arbejde i.

Vidste du, at … en tur rundt på alle gymnasiets gange svarer til en gåtur på 1,5 kilometer?

Vidste du, at … Herning Gymnasiums solceller står for en elproduktion på 52.000 Kwh/år? Det svarer til en ottendedel af skolens samlede elforbrug.

Vidste du, at … du kan finde hele 717 kunstværker på Herning Gymnasium? En alsidig samling, der blandt andet inkluderer malerier, installationskunst og figurer.

 

Søg efter en side