Ny elev

Ny elev

Velkommen til skoleåret 2024/25. Vi glæder os rigtigt meget til at byde alle nye 1.g-elever velkommen og give jer nogle gode og lærerige år sammen på Herning Gymnasium.

Du har i slutningen af juni modtaget et brev i Digital Post om skolestart og vil desuden kunne læse en del praktiske ting her, bl.a. at du allerede i starten af skoleåret, skal deltage i skolens årlige idrætsdag.

Har du ikke modtaget en velkomst SMS, så send en mail til: nyelev@herning-gym.dk med dit navn og mobilnummer, så får vi det tastet og sender dig dine koder!

Her ser du programmet for din første skoledag mandag den 12. august.

08.05Møde i Festsalen og intro sammen med klasselærere og elevambassadører
11.00 Første rigtige undervisningsmodul
12.10 Frokost (du bliver budt på en sandwich og en flaske vand)
12.40 Fælles afslutning med klasselærere og elevambassadører
13.50På gensyn i morgen

Der vil være et forældremøde torsdag den 22. august fra ca. 17.00 – 18.30 – mere herom senere.

Du skulle i slutningen af juni have modtaget et velkomstbrev i din Digital Post med praktiske informationer om skolestart. Det vil være et godt sted at starte, det fortæller nemlig det du behøver at vide om skolestart på Herning Gymnasium. Er du alligevel nysgerrig på, hvad der skal ske første skoledag, så læs videre!

Den første skoledag mandag den 12. august er særligt tilrettelagt for 1.g.-eleverne. 2.g.- og 3.g.-eleverne møder først tirsdag den 13. august.

Fem dage før studiestart du en SMS med dit login til skolens skema, Lectio. Det kan du enten finde HER, eller via linket mærket ’Lectio’ i øverste højre hjørne her på siden. Herefter skal du logge på, og du kan nu se dit skema. Hvis du klikker på ’Klasse’, kan du finde en oversigt over hvem, du skal gå i klasse med.

Hvis du alligevel ikke ønsker at begynde som elev på Herning Gymnasium i august 2024, beder vi dig om at informere os hurtigst muligt

Modsol

Fra tirsdag den 13. august har du en helt almindelig skoledag, bortset fra at du og din klasse skal fotograferes i ét af modulerne i løbet af en af de kommende dage (et modul er 70 minutter).

Den 13. august møder 2.g.-eleverne og 3.g.-eleverne, og de vil venligt og opmærksomt byde dig velkommen. Herning Gymnasium tolererer ikke mobning, og hvis du mod forventning oplever mobning, vil vi stærkt opfordre dig til at henvende dig til dine klasselærere eller en af uddannelsescheferne. Læs mere om skolens mobbepolitik her:

Der vil i løbet af grundforløbet være forskellige arrangementer for 1.g.-elever, hvor du allerede nu skal være opmærksom på at sætte kryds i kalenderen.

Arrangementer

  • Idrætsdag: Fredag den 16. august 2024 afholdes idrætsdag
  • Forældremøder: Torsdag den 22. august 2024 er der forældre- og elevaften, hvor der blandt andet orienteres om proceduren for studieretningsvalget i oktober 2024.

Velkomstportal

Inden du begynder, vil vi gerne have, at du gennemgår vores velkomstportal: ums.herning-gym.dk/WelcomeModule/ – Du modtager brugernavn og kodeord på SMS, hvis vi har dit mobilnummer, ellers bliver det udleveret på første skoledag.

Transport

Ungdomskortet er transportrabat til alle elever på ungdomsuddannelser og alle 16-19 årige, der ikke er under uddannelse. Ungdomskortet er et personligt periodekort, der giver dig ret til at rejse mellem din skole og din bopæl m.m. Et Ungdomskort koster 395 kr. om måneden for elever på ungdomsuddannelser. På grund af sommerferien skal du bestille dit Ungdomskort senest d. 1. juli for at være sikker på at have det til skolestart.

Ungdomskortet er ikke altid billigst, tjek Midttrafiks billetguide inden du bestiller.

Elektronisk udstyr

Næsten alle elever har en bærbar computer med i skole hver dag. Både Mac- og Windows-computere kan håndtere skolens programmer. Fra din egen computer har du internetadgang fra skolen (med programmet Tryllehat). Du kan tilgå Lectio og skolens servere både hjemmefra og fra skolen. Er du på skolen, kan du udskrive på skolens printere.

Egenbetaling

I dokumentet kan du læse om, hvilke udgifter du må forvente i din gymnasietid som både elev og som selvstuderende.

Kantinen

Kantinen har et alsidigt udvalg af varer med både kolde og lune retter, mælkeprodukter, frugt, drikkevarer og lidt mundgodt. Men du kan selvfølgelig også tage madpakke med hjemmefra og spise den i kantinen. I kantinen og i fællesområdet er der selvafrydning.

Studie- og ordensregler

Vigtige datoer

Aktiviteter uden for undervisningen

Der er mange muligheder for at være aktiv på skolen, når dagens lektioner er forbi. Utallige elever har oplevet glæden ved at arbejde sammen med andre elever på tværs af klasser og årgange. Her kan du læse om nogle af vores aktiviteter:

Skabe

Elevskabe findes rundt omkring på skolen. De sorte elevskabe må bruges, hvis man lejer et skab og benytter den specielle hængelås, hvor der er indgraveret HG. Uautoriserede hængelåse fjernes. Prisen er 200 kr. for alle 3 år og heraf går 100 kr. til Darfurnicafonden.

Søg efter en side